Mindgood logo

BOON

www.boonbonen.nl

Wij doppen onze eigen boontjes. Dat begint bij onze boeren, die gewoon uit de buurt komen. Samen telen we de beste bonen van het land en daar maken we natuurlijk geen potje van. Wel maken we er 100% plantaardige ballen, burgers, nuggets en worstjes van. Allemaal voedingsrijk en onzinvrij. BOON is natuurlijk lekker natuurlijk.

In 2015 startte Michael Luesink zijn missie om bonen weer koel te maken. In datzelfde jaar startte Mindgoods met het investeren van creativiteit in mens, merk en marketing. Samen met Harry van Delft ontstond er een drie-eenheid die de cijfers én de wereld groen lieten kleuren.

Onder het motto ‘Wij maken er geen potje van’ creëerde Mindgoods een verrassend lekkere innovatie- en marketingstrategie waarmee BOON al snel een plekje in de supermarkt en in het hart van de consument veroverde. In 2017 behaalde BOON de 8e plek in de MKB Innovatie Top 100 om daarna vrolijk door te groeien tot een van de meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven van Nederland.

BOON bleef verrassen. Zowel in productontwikkeling als marketing was het vastberaden om het imago van de categorie af te stoffen. De strategie ‘van kelderkast naar koelkast’ werd dan ook ondersteund met spraakmakende marketingactiviteiten. Zo organiseerde BOON een online magnetronmarathon, zorgde een omgebouwde vleeskar er op festivals voor dat iedereen trek had in een feestje en werd een voormalige veevoerfabriek omgebouwd tot plantaardige hotspot.

Result

Sinds BOON in 2016 verscheen in de koeling van onder meer Albert Heijn, Jumbo en Deen, verdubbelde de omzet jaarlijks met 100 procent. In 2020 stapten Ruud Sondag, toenmalig CEO van Eneco, en vegan investor Michiel van Deursen in als ‘business angel’. Op dat moment leverde BOON met 11 fte wekelijks zo’n 35.000 vegaburgers aan ruim 2000 supermarkten. Tegen een bedrijfswaardering van 4.8 mio werd het belang van Mindgoods meegenomen in de aandelentransactie.

Good
minds
think
alike
Start growing a
business together

Pitch your
project

Are you one of those good-minded entrepreneurs? We invest creativity in companies up to 10 FTE and a turnover of 0-1000K.

Contact us